Bloemen

Bloemen

Tips bloemen

Bloemen verrijken ons leven, zowel in de tuin als in huis. Op deze pagina vindt u informatie over bloemen en soorten bloemen,

Meer onderwerpen

Bloemen tips

Bloemen en tuin pagina

Online bloemen versturen

Bloemen bezorgen Buitenland

bloemen bezorgen Bloemen.net bezorgt uw bloemen in heel Nederland.

Online bloemen

Vandaag Bloemen bezorgen

 

Bloemen Evenementen

De Tuinbeurs

Floralia nieuweniedorp

 

Bloemen Actueel

Agrihollan

ChrysantNet

Flowerweb

Nieuwsgrazer

 

Tijdschriften

Bloemen en planten

Bloemen Groei en bloei

 

Opleidingen

Instituut Boerma

 

Bloemenbinden

Clappers bloemen

De Bruyn Bloempreparatie

Els Hessels

Ten Kate

 

Bloemenveilingen

Bloemenveilingen Ver. van

Duitse veilingen

FloraHolland

 

Bloemen Groothandel

Arqiz

Heemskerk flowers

Pro flora

Ton de Jeu

 

Workshops

Atelier Fu Wei

Bloemen schilderen

Tuinbeurs

Zelfpluktuin

 

Bloemencorso

Leuk toch Winterswijk

Sint Jans Klooster

Varendcorso

Zundert

 

Bloemschikken

Artinez

Boeketkunst

Cursus bloemschikken

Rouwbloemen en boeketten

Aandenken rouwbloemen

Afscheidsbloemen

Rouwbloemen

 

Online planten en bloemen kopen

Plant en Grow  

Brummelen Bloemen

Fleur online planten kopen

Interieurbeplanter

Bloembollen

Aad Prins

Bollenwijzer

Germaco

Van den Bos

Alstroemeria

Alstroemeria´s behoren tot de leliefamilie en zijn prachtige, decoratieve, knolvormende vaste planten voor de border. Ze zijn geschikt voor een iedere goed doorlatende tuingrond. Vooral de eerste jaren moet je ze goed afdekken in de winter, daarna zijn ze beter winterhard. Afdekken kan je met bladeren of stro. Dit geslacht telt ongeveer 50 soorten waarvan de meeste thuishoren in Zuid- en Midden-Amerika. De naam verraadt de verwantschap met de lelieachtigen. Deze bloemen doen het uitstekend als snijbloem in de vaas, en blijven zeker 14 dagen mooi.

Alstroemeria

Alstroemeria.com

Alstroemeria Könst

Exotische bloemen

Exotische bloemen

Kwekerij Exoterra exotisch

Cactussen

cactussen

Cactussen Henkhallo

Wereld Cactus

Gesponsorde links

Anjer

De Anjer, ook bekend onder de naam 'Dianthus', valt veel te vertellen. Zo is het een 'praktische' bloem door de lange houdbaarheid. Daarnaast heeft de bloem een lichte geur. Fijn als u niet van sterke ruikers houdt! De bloem is in verkrijgbaar in indrukwekkende kleurvariëteiten: van fris groen, dieppaars en donkerrood tot fluoriscerend geel, champagnekleur, zacht oranje of combinaties van kleuren. De anjer doet het ook zeer goed in de tuin als vaste plant.

Anjers

Hilverda

P.kooij

 

Anthurium

De Anthurium staat bekend vanwege zijn prachtige bloemen. De Anthurium, ook wel Flamingo plant genoemd, is familie van de Aracea de aronskelkachtigen. Deze kamerplant vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika. Deze kamerplant is gemakkelijk in de onderhoud. Het woord Anthurium is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart). De benaming is af te leiden aan de bloemen.

Anthurium

Anthura.

Bouman en anthuriums

Poelplants

 

Bromelia

Blikvanger van de bromelia is ongetwijfeld zijn felgekleurde, grote bloem die als een vlam vanuit het hart omhoog groeit. Die bloemen kunnen de prachtigste kleuren hebben: rood, geel, oranje, paars tot zelfs tweekleurig. De Bromelia bloeit slechts één keer. Maar daar stopt hij dan wel al z'n energie in! Zijn bloei kan namelijk wel drie tot zes maanden duren. bromelia’s zijn er in diverse soorten, bekend zijn o.a. de Tillandsia, Vriesea en Guzmania.

Bromelia

Bromelia

Theo de Boer

kuipers toon

LKP Plants

   

Chrysant

Chrysanten zijn planten die we zien in verschillende vormen. Zowel als snijbloemen, kamerplanten en in de siertuin. Maar we kunnen ze zelf ook kweken. Het zijn eigenlijk heel bijzondere bloemen. In China wordt de chrysant beschouwd als het symbool van geluk. Vroeger zagen we deze bloemen vaak in de herfst waarbij de boeketten werden gemengd met eikenblad. Tegenwoordig zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar.

Chrysanten

Chrysantnet

Pluischrysanten

  

Freesia

De Freesia is een knolgewas uit de familie van de Iridaceae waar ook de Iris en Gladiolus toe behoren. Met zijn elegante takopbouw en mooie kam met bloemen is de Freesia een uiterzonderlijke bloem. De sterke geur van sommige cultivars is waarom veel consumenten Freesia's kopen. De bloem wordt jaarrond in kassen geteeld. Een Freesia tak bestaat uit een steel, zijtakjes (haken), een eerste hoofdbloem (kop) en de bloeiwijze met allemaal knoppen op een rijtje (de kam).

Freesia

Maximaal freesia

Fresh freesia

 

Gloriosa

De Gloriosa, ook wel prachtlelie of klimmende lelie genoemd, stamt uit het tropische Afrika en behoort tot de lelieachtigen. Deze uiterst attractieve graciele soort is de enige klimmende lelie. In de zomermaanden kan ze goed in de tuin staan, maar omdat middeneuropa niet winterhard is, zou ze in een pot of kuip moeten worden opgekweekt. De Gloriosa vormt meterslange scheuten, die aan een klimhulp moeten worden opgebonden. De exotische, vuurrode bloemen met een gele rand en de bloemkelk bevinden zich op ca 20 cm lange, draadachtige stelen en hebben ca. 20 cm brede bloembladeren.

Gloriosa

Brouwer Gloriosa

Gloriosa.nl

 

Lathyrus

De lathyrus, ook wel pronk- of siererwt genoemd, varieert eindeloos in soorten en kleuren. En deze plant zaaien kan iedereen. Met uw zelfgekweekte lathyrus hebt u de hele zomer plezier van de zoete geur en de fragiele bloemen.

Lathyrus

Lathyrus

Neerlandstuin Lathyrus

 

Lelie

Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond. De planten uit het geslacht zijn vooral bekend als tuinplanten. Sommige soorten hebben eetbare bollen, welke bijvoorbeeld in China traditioneel als voedsel worden gekweekt[1]. Voor sommige huisdieren, speciaal voor katten, kunnen zelfs kleine hoeveelheiden plantenmateriaal dodelijk zijn.

Lelie

De jong lelies

Imanse lelies

Klaver Oriental

Van der voort

Hortensia

Van alle heesters bloeit de hortensia, naast de roos het langst. Ze verschijnen tegenwoordig in vele prachtkleuren en zelfs met zwarte stengels (black steel hortensia) zijn ze verkrijgbaar. Binnen de categorie hortensia zijn twee grote groepen te onderscheiden. De pluimhortensia (Hydrangea paniculata) bloeit met grote witte, rode of roze pluimen en dient laat in de winter teruggesnoeid te worden. De gewone of boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) bloeit in veel meer verschillende kleuren en wordt niet ieder jaar teruggesnoeid. Een hele mooie en bekende variant is de Hydrangea ‘Limelight’. Met zijn stevige takken en limoengroene bloemen is dit een echte aanrader.

Hortensia

Pieters hortensia Van leeuwen  

 

Hyacint

De Hyacint (Hyacinthus) is een geslacht van bolgewassen. De plant die wij meestal in onze huiskamer hebben staan, is de bekende rijkbloeiende en geurige Hyacint Multiflora. Deze soort stamt af van de Hyacinthus Orientalis en komt oorspronkelijk uit Syrië en Irak. Deze hyacint heeft meerdere bloemstengels en ook meerdere bloempjes per bol.

Deze bloempjes worden ook wel ‘nagels’ genoemd.
Hyacinten komen voor in de kleuren blauw, paars, rood, roze, geel, oranje en wit.

Hyacint

Abswoude

De Hyacint

Rozen

Rozen zijn bloemplanten die tot het geslacht Rosa behoren. Er komen ongeveer 300 soorten in het wild voor. Daarnaast bestaan er vele veredelde vormen (cultivars). De vrucht van de roos heet rozenbottel.
Rozen doen het zeer goed in de tuin, en natuurlijk kennen we vele soorten als snijbloemen.

Rozen

Botanic roses

Royal roses

Wings Roses

Tulpen

De tulp is in de 17e eeuw vanuit Turkije naar Nederland gekomen. In het Turkse rijk was in die tijd de tulp razend populair. Deze periode wordt door geschiedkundigen ook wel “de Tulpentijd” genoemd. Het duurde niet lang of de tulp werd bekend onder de rijke Nederlandse handelaars van de Gouden Eeuw. Via deze handelaars kwam de tulp in Nederland en weldra was ook hier de tulp een zeer gewaardeerde bloem.

Tulpen

B&L Tulpen

Top tulp

 

Droogbloemen

Droogstukken

 

Groendecoratie

Decovruchten

 

Zijden bloemen

Brockenhurst

Zijdenbloemen

 

Zantedeschia

De Zantedeschia staat ook wel bekend als Calla en valt onder de familie Aronskelken. Tot deze familie behoort ook de Anturium. De Calla kwam voorheen vaak voor in de huiskamer, toentertijd waren de huiskamers kouder en deed de Zantedeschia het daarom beter. Deze Aronskelk behoort tot de kuipplanten, waardoor hij in de zomer zowel als kamer- en balkonplant kan dienen.

Zantedeschia

Calla and Zantedeschia

Trend flor